Over ons

Oprichting

Cox Karting is in 2009 opgericht door Ruud Cox en zijn zoon Ruud Cox jr.​ Sindsdien is Cox Karting uitgegroeid tot één van de grootste karting speciaalzaken van Nederland en België, gespecialiseerd in CRG karts, waar we officieel dealer van zijn. Verder hebben we alle topmerken in ons assortiment opgenomen, zoals Rotax, New-Line, Tillett, Vega, Alpinestars, Arai, LS2, Unipro, UniGo, Alfano, etc. Naast onze webshop met meer dan 5500 producten beschikken we over een fysieke winkel waar je al onze producten zelf kunt zien, vasthouden en testen.

Doordat wij méér dan 25 jaar actief zijn in de kartwereld, weten we waar we over praten. Als specialisten met jarenlange ervaring voorzien we je graag van persoonlijk advies over al onze producten, de juiste afstelling en onderhoud van je kart. Ook als je achteraf vragen hebt over je aankoop, of als er problemen zijn, staan we voor je klaar.

Ervaring

Na een aantal keren indoor te hebben gekart, zijn wij in 1995 begonnen met hobbymatig karten in de mini klasse, destijds nog met een Comer 80cc motortje met trekstarter. Na een jaartje leren in deze klasse zijn we overgestapt naar de Junioren 100cc klasse op een Haase/Italsystem combinatie. Op ons thuiscircuit Horensbergdam te Genk hebben we de eerste 5 jaar vooral veel getraind, totdat we in aanraking kwamen met het kart team van Jos Verstappen.

Kort daarna zijn we overgestapt naar de ICA 100cc klasse op een CRG/Maxter combinatie. Na een uitgebreide training met het team van Verstappen Karting in Italië, zijn we toen ook begonnen met het rijden van wedstrijden in voornamelijk Nederland bij de N.A.B. en K.N.A.F. In 2003 en 2004 hebben we het Nederlands kampioenschap ICA bij de K.N.A.F. in de top 10 afgesloten. In 2005 hebben we nog enkele wedstrijden in de Formule A meegereden, maar doordat de startvelden te minimaal werden, en het budget niet toereikend was, hebben we het seizoen niet afgemaakt.

Begin 2006 hebben we de overstap gemaakt naar de Rotax Max Senior klasse, en na een testsessie in Italië met Jos Verstappen en Pex Racing Team, bleek Ruud direct competitief in deze klasse; 3e positie bij de eerste race in de Rotax klasse van het Open Belgisch kampioenschap in Genk. Gedurende 2006 en 2007 hebben we in deze klasse gereden in het Open Belgisch kampioenschap (N.B.M.C.) en bij de V.A.S. waarbij meerdere podiums werden gescoord en seizoen 2007 werd afgesloten op een 5e positie, in een startveld van meer dan 30 coureurs. In 2008 hebben we besloten om te stoppen met actief wedstrijd karten, en ons te gaan richten op de oprichting van Cox Karting.

Onze visie

Bij ons draait alles om u als klant! Wij kennen onze klanten persoonlijk en vinden het belangrijk dat iedere klant tevreden is én blijft. We werken alleen met topmerken in de kartwereld en alle producten worden of zijn door ons persoonlijk getest. Verder hebben wij een zeer grote voorraad, zodat we de meeste producten direct uit voorraad kunnen leveren in onze winkel, en binnen 2 dagen via onze webshop. Mocht een artikel om wat voor reden dan ook niet in orde zijn, dan word dit door ons gerepareerd of vervangen. Door onze jarenlange ervaring hebben we veel contacten bij producenten, importeurs en leveranciers. Zo werken wij bijvoorbeeld nauw samen met CRG Holland zodat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen CRG en andere producten.


Foto album

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_button-stars theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=190px height=45px interval=5000 language=nld]

CRGRotaxTillettAlpinestarsAraiUniproAlfano

   

   

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in!
Aanmelden
© 2009 - 2024 COXKARTING.COM | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel